FAQ

Wat is Vermogensbeheer?

Vermogensbeheer is het laten beheren van uw geld door een expert met als doel een zo hoog mogelijk rendement te halen. Hiervoor kunt u terecht bij een bank of een financiƫle instelling. Er zijn in totaal 180 vermogensbeheerders in Nederland.
Waarom vermogensbeheer uitbesteden?

Beleggen is een vak waarbij kennis, ervaring en tijd een belangrijke rol spelen. Vermogensbeheerders zijn dag in, dag uit bezig met alle ontwikkelingen en hebben toegang tot een grote hoeveelheid aan relevante informatie.

Staat mijn geld bij een vermogensbeheerder op de rekening?

Nee, de naam zegt het al. Een vermogensbeheerder beheert uw vermogen, maar bewaart het niet. Vermogensbeheerders hebben contracten met effectenbanken via een zogenaamde driepartijen overeenkomst. Overboeken naar andere rekeningen kan alleen met uw toestemming.
Wat zijn de gevaren van vermogensbeheer?

Het zal u niet verbazen dat rendement en risico aan elkaar gekoppeld zijn. Wie een hoog rendement als doel heeft, zal dus meer risico’s moeten nemen. U kunt aan uw vermogensbeheerder doorgeven welk risico u bereid bent te nemen. Dit wordt uitgedrukt in een zogenaamd risicoprofiel.

Waaraan verdient een vermogensbeheerder geld?

Op de volledig onafhankelijke vermogensbeheerders na verdienen de meesten aan de commissie die betaald wordt door de eigenaar van het vermogen en aan een zogenaamde vergoeding van effectenhuizen en banken. Een grootbank zal eerder geneigd zijn uw vermogen onder te brengen bij producten van de eigen bank.

Comments are closed.