Kosten vermogensbeheer

Via de vergelijking elders op de site krijgt u een goede indicatie van de kosten voor vermogensbeheer. Bij de meeste vermogensbeheerders schommelt de vaste vergoeding rond 1% van het beheerde vermogen. Dit percentage neemt bij de meeste vermogensbeheerders af naarmate, het vermogen dat in beheer gegeven wordt, toeneemt.
Variabele kosten vermogensbeheer
De meeste vermogensbeheerders berekenen ook een variabele kosten. Zo berekent Alex Vermogensbeheer een prestatievergoeding van 10% over de behaalde winst. ABN Amro berekent een vaste vergoeding van € 600 en 0,36% over het beheerde vermogen.


Minimum vermogen
Het minimumbedrag dat een vermogensbeheerder wil beheren, varieert enorm. Bij enkele vermogensbeheerders ligt dit minimum rond € 20.000 tot 25.000. Bij andere aanbieders moet u al snel enkele tonnen meebrengen. Optimix Vermogensbeheer spant de kroon. Zij gaan pas aan de slag bij een minimum vermogen van € 1.000.000.
Naarmate het vermogen toeneemt, wordt de dienstverlening doorgaans ook uitgebreid.
Nieuwkomers
Recent zijn er enkele nieuwkomers op de markt gekomen. Zij zijn zeer actief bezig om de traditionele vermogensbeheerders uit te dagen. Ohpen Vermogensbeheer, Alex Vermogensbeheer en Brand New Day zijn enkele voorbeelden van deze prijsvechters.

Comments are closed.