Ohpen Vermogensbeheer

ohpen vermogensbeheerOhpen Vermogensbeheer is een nieuwe online vermogensbeheerder die geen minimale inleg vereist. Daarnaast kenmerkt Ohpen zich door beheerkosten van 0,5% en aan- en verkoopkosten van 0,5%.


Ohpen Beleggingsfondsen

OhpenVermogensbeheer belegt het vermogen in een negental beleggingsfondsen.

Markowitz en Sharpe

Ohpen maakt hierbij gebruik van de wetenschappelijke Nobelprijswinnende theorieën (Modern Portfolio Theory) van Markowitz en Sharpe. De vergoeding van deze vermogensbeheerder bedraagt zoals reeds genoemd 1% van het beheerd vermogen. Bij Ohpen Vermogensbeheer worden geen instap-, uitstap-, transactie- of switchkosten in rekening gebracht. Ohpen geeft op hun site aan dat zij de enige vermogensbeheerder in Nederland is zonder verborgen kosten.

De mensen achter Ohpen
ohpen vermogensbeheer

De oprichters van Ohpen Vermogensbeheer zijn Chris Zadeh (ex-Binck) en Michel Vrolijk (ex-ING).De mannen hebben grote plannen om de traditionele vermogensbeheerders aan te vallen. Kenmerken aan Ohpen is dat zij zonder verborgen kosten en provisies werkt. Het feit dat de markt van vermogensbeheer eigenlijk al 100 jaar niet in beweging is gekomen, is hen een doorn in het oog.

Ohpen is volgens Zadeh en Vrolijk ruim de helft goedkoper dan meeste vermogensbeheerders en zelfs voordeliger dan Alex Vermogensbeheer. De lage vergoeding zou naar verluidt op basis van een periode van 10 jaar, 30 procent meer rendement opleveren dan bij een gemiddelde vermogensbeheerder.
Zadeh en Vrolijk mikken op het beheer van minimaal 100 miljoen euro. Ze verwachten vooral klanten weg te kapen bij grootbanken zoals Rabobank, ABN Amro en ING.
In de vermogensbeheer vergelijking kunt u zien wat de tarieven en voorwaarden van andere vermogensbeheerders zijn.