Winst ASR een derde lager

De nettowinst van verzekeraar ASR bedroeg in 2011 212 miljoen euro. Dit is een afname van 33 procent ten opzichte van een jaar eerder. In 2010 was ASR nog goed voor een nettowinst van 317 miljoen euro.


Het resultaat werd gedrukt voor “de negatieve impact van de turbulentie op financiĆ«le markten”. Hierdoor heeft ASR minder verdiend met beleggingen. Ook de gevolgen van de compensatie voor woekerpolissen had een drukkend effect op de winst.

ASR-topman Jos Baeten: “Wij hebben bij klanten met een beleggingsverzekering het compensatiebedrag over het verleden in hun polis gestort en bovendien alternatieven voor hun huidige polis geboden”

ASR behoort tot de grootste verzekeringsconcerns van ons land. Het bedrijf heeft in 2010 bijna een miljoen klanten ingelicht over “eventuele compensatiebedragen”. Deze bedragen zijn volgens ASR ondertussen in polissen gestort of uitbetaald. Al met al gaat het om een bedrag van ongeveer 300 miljoen euro.

De bruto verzekeringspremies zijn in 2011 met 5 procent gedaald tot een totaal van 4,5 miljard euro. Een afname van de verkoop van koopsommen lag hieraan mede ten grondslag. Topman Baeten concludeert dat de totale levenmarkt in 2011 is afgenomen. ASR durft geen voorspellingen te doen voor 2012 als gevolg van de aanhoudende onrust op de financiƫle markten.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.